30 Eylül 2020

Kreş ve Gündüz Bakımevi 1984 yılının Eylül ayında SSK Zonguldak Hastanesi bünyesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet vermeye başlamıştır. O tarihler itibariyle hizmet verilen çocuk sayısı 84’tür.Kreşin açıldığı ilk yıllarda 0-3 yaş grubu çocuklara da hizmet verilmekteydi. Sınıf gruplandırmalarıysa 0–3 yaş 24 çocuk, 3–6 yaş 60 çocuk şeklinde ayrılmış olup bakım ve eğitim hizmeti sunulmaktaydı. Zamanla fiziki yapılanmalar tamamlanmış, hizmet sistemi olgunlaşmış ve nitelikli olarak çalışmalar sürdürülmüştür.0–1 yaş grubu,1995 yılının Aralık ayında personel yetersizliğinden kapatılmıştır. 2002 yılında da kreş binasında fiziki değişim yapılıp, ek bina oluşturulmuş, Hastane Güzelleştirme Derneği tarafından Spastik Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi kurulması neticesinde 1–3 yaş grubu da kapatılmıştır.2005 Yılı Şubat ayında hastanenin Sağlık Bakanlığı’na devredilmesiyle birlikte Kreş ve Gündüz Bakımevi Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi bünyesinde Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet vermeye devam etmiştir. 2010 yılında Hastanemizin Zonguldak Devlet Hastanesiyle birleşmesiyle Ek Binadaki Kreş ve Gündüz Bakımevi kapatılmış olup, Kreş ve Gündüz Bakımevi Hizmetleri tek çatı altında toplanmıştır. Kreş Hizmetleri 12.10.1987 tarih ve 19658 sayılı resmi gazetede yayınlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarınca açılacak çocuk bakımevleri hakkında yönetmelik çerçevesinde işletilmştir. 2011 yılından itibaren 5018 sayılı Kamu Mali Yönetim ve Kontrol Kanun ile işletilmeye devam etmektedir.